01 Mar, 2019

Așa da și așa nu: câteva reguli pentru închirieri auto

In inchirieri auto, profesionalismul trebuie sa existe la nivelul ambelor parti care stabilesc relatii contractuale. Echipa Cronoscar va promite seriozitate si promptitudine in livrarea masinii de inchiriat la locul si momentul solicitate. Detinem un portofoliu de automobile noi, acoperind cele mai cautate marci si clase auto. In schimb, le solicitam clientilor nostri aceeasi seriozitate si corectitudine in relatia cu compania noastra.


Care este profilul clientului ideal pentru inchirieri auto in Romania?


Experienta in rent a car, dezvoltata pe parcursul a peste zece ani de activitate, ne permite sa creionam portretul clientului ideal. Ne bucura sa o spunem ca majoritatea clientilor nostri se incadreaza in acest profil.


Astfel, suntem bucurosi sa ii servim pe toti cei care sunt eligibili pentru servicii de inchirieri auto in Romania. Acest lucru presupune varsta minima de 21 de ani si detinerea unui permis auto emis sau recunoscut de autoritatile romane. Suntem flexibili in prelungirea termenului de inchiriere in cazul unor situatii neprevazute, atat timp cat suntem notificati din timp.


Pentru ca nu dorim sa devenim pedanti pe acest subiect, am hotarat sa prezentam cateva situatii tipice de „asa da” si „asa nu” pentru a realiza profilul unui client corect in cadrul unui contract de rent a car in București.


Asa DA: Returnarea masinii de inchiriat cu plinul facut


Echipa Cronoscar le livreaza tuturor clientilor masina inchiriata cu plinul facut. Acesta este un gest de curtoazie pentru ca dumneavoastra sa va puteti incepe calatoria programata (sau deplasarea in interes de serviciu) fara alte opriri si cheltuieli suplimentare.


Masina ar trebui predata tot cu plinul facut la finalizarea contractului de inchirieri auto in Romania. Alternativ, puteti achita contravaloarea unui plin, insa este mult mai convenabil sa va ocupati dumneavoastra de acest aspect. In primul rand, puteti economisi bani mergand la o benzinarie cu preturi avantajoase sau la care detineti un card de fidelitate.


Asa NU: Verificarea pe graba a masinii de inchiriat in momentul preluarii


Inspectia la momentul preluarii masinii de inchiriat nu trebuie sa fie o simpla formalitate. Echipa Cronoscar se straduieste sa ofere numai masini noi si in buna stare de functionare. Insa este posibil ca un automobil returnat recent de un alt client sa aiba mici probleme de aspect (zgarieturi, indentatii) sau alte probleme minore care nu afecteaza buna functionare.


Problemele trebuie notate in fisa atasata contractului de rent a car in Romania. Acesta este singurul mod prin care puteti face dovada ca nu sunteti raspunzator pentru micile probleme si veti primi inapoi garantia integrala. Altfel, se va estima costul reparatiilor, iar acesta va fi retinut din garantie.


Asa DA: Respectarea cu strictete a legislatiei rutiere


Ca sofer, cunoasteti toate prevederile legale care se aplica circulatiei auto pe drumuri publice. Echipa Cronoscar pentru inchirieri auto in București ii apreciaza pe clientii care respecta cu strictete aceste legi.


Printre cele mai importante prevederi, mentionam interdictia de a conduce sub influenta bauturilor alcoolice si respectarea limitei de viteza pe drumuri nationale, judetene si pe sosele. Faptul ca ati semnat un contract de rent a car in Romania nu va exonereaza de raspunderea in fata legii.


Asa NU: Necunoasterea termenilor si conditiilor pentru inchirieri auto in Romania


Contractul de rent a car poate parea stufos, dar este obligatoriu sa il cititi in totalitate. Semnatura pe care o aplicati la sfarsitul acestuia reprezinta acordul dumneavoastra de a va conforma tuturor clauzelor.


Cele mai frecvente probleme in relatiile cu clientii de inchirieri auto in Romania apar ca urmare a necunoasterii unor conditii. Printre acestea:


  • Obligatia de a specifica in contract numele soferului de schimb (acesta trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii de eligibilitate ca si titularul contractului de rent a car in Romania);

  • Parasirea teritoriului national, chiar si pentru o excursie de o zi, la volanul masinii de inchiriat fara a cere permisiunea firmei de inchirieri auto in prealabil;

  • Necomunicarea producerii unui eveniment rutier firmei de rent a car in cel mai scurt timp posibil.


Asa DA: Rezervarea din timp a masinii de inchiriat


Singura garantie ca veti conduce masina de inchiriat dorita este sa o rezervati online din timp. Procedura dureaza doar cateva minute si va da siguranta ca veti avea la dispozitie masina de care aveti nevoie la locul si momentul specificate.


Clientii prevazatori care isi rezerva din timp masina de la biroul Cronoscar de inchirieri auto in Romania pot beneficia si de anumite oferte speciale, care ar putea expira la momentul efectiv al calatoriei.


Echipa de rent a car in Romania a Cronoscar va asteapta cu o flota auto diversificata si cu conditii de inchiriere avantajoase atat pentru inchirieri auto pe termen lung, cat si pentru termen scurt.

Vezi toate articolele

Maşini de închiriat din oferta Cronoscar

Volkswagen Up
Volkswagen Up
sau similar

Benzină
Manuală

începând de la 14.00
9.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Hyundai i20
Hyundai i20
sau similar

Benzină / Diesel
Manuală

începând de la 23.00
18.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Dacia Logan MCV
Dacia Logan MCV
sau similar

Benzină / Diesel
Manuală

începând de la 23.00
21.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Skoda Octavia
Skoda Octavia
sau similar

Benzină
Manuală

începând de la 43.00
32.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Audi A4
Audi A4
sau similar

Diesel
Automată / Manuală

începând de la 52.00
42.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Hyundai Santa Fe
Hyundai Santa Fe
sau similar

Benzină / Diesel
Automată

începând de la 56.00
51.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Ford Kuga
Ford Kuga
sau similar

Diesel
Manuală

începând de la 76.00
51.00 €/zi

Rezervaţi mașina

BMW 520d Xdrive
BMW 520d Xdrive
sau similar

Diesel
Automată

începând de la 77.00
73.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Detalii rezervare


Durată: 0 zile


Rezervare online

Informații autoturism

Nicio mașină selectată


Modificaţi

Tarif închiriere: 0 EUR

RCA & CASCO incluse, Rovignetă inclusă

Tarif optiuni: 0 EUR

Cost total: 0 EUR
TVA inclus

Confirmați rezervarea astăzi și primiți extra

5% REDUCERE

Alegeţi maşina

 

Prin plasarea unei rezervări declaraţi că aţi citit şi acceptaţi termenii şi condiţiile de închiriere.

REZERVĂRI NON-STOP

(+40) 730.111.008 Call-Center