03 Sep, 2018

Cele mai bune aplicații mobile pentru șoferi

Traficul îngreunat, găsirea unui loc de parcare și a unei rute optime spre serviciu sunt probleme pe care le cunoaște orice șofer bucureștean. Dacă, pe deasupra, acesta este și nou-venit în oraș, la volanul unei mașini de la serviciul de închirieri auto din București al Cronoscar, lucrurile devin mai complicate. Bucureștiul are o hartă complexă, cu multe străduțe vechi, înguste și cu sens unic. Pentru un expat obișnuit cu geometria precisă a străzilor din New York sau pentru un angajat detașat dintr-un oraș mai mic, navigația prin București se dovedește o adevărată provocare.


Aplicații inteligente pentru șoferi grăbiți


Ne este peste puteri să vă oferim un fir al Ariadnei care să vă ghideze prin labirintul străzilor și bulevardelor din Capitală, însă avem o soluție mult mai bună pentru dumneavoastră. Echipa rent a car București a Cronoscar a alcătuit o listă cu cele mai utile aplicații de mobil pentru sistemul de operare Android pentru șoferi.


Aceste aplicații vă sunt de ajutor nu doar în trafic, ci și pentru a putea controla costurile cu combustibilul mașinii de închiriat. În plus, am luat în considerare și situația în care conexiunea la internet a telefonului mobil nu funcționează și aveți nevoie de îndrumări pentru navigare.


Primul criteriu ales pentru selecție a fost ca aplicațiile să fie gratuite. În al doilea rând, am verificat numărul de instalări și opiniile utilizatorilor. După aceste selecții, am definitivat lista de aplicații mobile pentru șoferi astfel:


1. Waze


Aceasta este cea mai cunoscută și des folosită aplicație pentru navigare și trafic. Nu doar că vă sugerează cea mai scurtă rută către destinația dorită, dar colectează prin conexiunea la internet informații despre străzi blocate din cauza unor accidente și zonele cu trafic îngreunat. Astfel, ruta este in continuu optimizată pentru a economisi timp și a ajunge la serviciu sau întâlniri de afaceri la timp.


Waze este un serviciu de navigație care funcționează oriunde în țară, așa că îl puteți folosi cu încredere și pentru excursii în afara Bucureștiului, la mare sau la munte. Puteți descărca aplicația Waze de la acest link din Google Play.


2.Fuelio


Cât de mult combustibil consumă mașina închiriată de la rent a car Cronoscar? Cum puteți optimiza aceste costuri? Aplicația mobilă Fuelio vă oferă toate instrumentele necesare pentru șoferii de rent a car:



  • Logul kilometrilor parcurși

  • Istoricul alimentărilor (cantitate și preț)

  • Statistici privind consumul de combustibil și distanțe parcurse

  • Sincronizare cu Dropbox și Google Drive pentru salvarea datelor


Toate aceste funcții sunt prezentate într-o interfață simplă și prietenoasă cu utilizatorul. Aplicația Fuelio este disponibilă pe Google Play.


3. Find My Car


Ce se întâmplă când vă lăsați mașina într-o parcare subterană pe mai multe niveluri la mall sau în Piața Universității? După ce ați terminat cumpărăturile sau plimbarea veți mai petrece minute bune căutând locul exact unde ați parcat. Este atât de ușor să vă pierdeți simțul de orientare într-un spațiu plin cu mașini, fără puncte de reper speciale.


Cu aplicația Find My Car veți ajunge la țintă fără probleme. Aceasta vă pune la dispoziție patru modalități diferite de a vă găsi mașina parcată:



  • Busolă dinamică de destinație – urmăriți săgeata de pe ecran până ajungeți la mașină:

  • Hartă care indică cea mai scurtă rută spre mașina parcată;

  • Puls Wavefront Radar care luminează poziția mașinii – vă deplasați până când iconița mașinii se află în centru țintei;

  • Pseudoradar reflectat de GPS – dumneavoastră vă aflați în mijlocul țintei radarului, iar iconița mașinii va străluci atunci când este în raza radarului. Vă deplasați până când iconița mașinii se află în centrul radarului.


Aplicația Find My Car este disponibilă în mai multe limbi, inclusiv limba română, pe Google Play.


4. GPS Navigație și Hărți offline


Sunt situații în care aplicațiile de navigație și trafic cu conexiune la internet nu vă sunt de ajutor deoarece, din diferite motive, serviciul de date nu funcționează. Însă vă puteți continua cu încredere traseul cu ajutorul aplicației GPS Navigație și Hărți offline. După ce instalați aplicația, puteți descărca în telefon numeroase hărți rutiere.


Din acest moment, puteți utiliza serviciul de navigație al aplicației chiar și în lipsa conexiunii la internet. Pe lângă această funcție de bază, aplicația vă ajută să:



  • Primiți atenționări privind limita de viteză

  • Utilizați funcția Dynamic Lane Assistant pentru a vă înscrie pe banda corectă a șoselei sau bulevardului:

  • Utilizați funcția de asistență vocală cu indicații precise, inclusiv privind denumirile străzilor.


Aplicația GPS Navigație și Hărți offline poate fi descărcată din aplicatia Play urmand acest link.


În plus, echipa de închirieri auto București a Cronoscar vă stă la dispoziție cu servicii de asistență telefonică 24/7 la numărul unic de call center +40 733 111 008.

Vezi toate articolele

Maşini de închiriat din oferta Cronoscar

Volkswagen Up
Volkswagen Up
sau similar

Benzină
Manuală

începând de la 23 €/zi

Rezervaţi mașina

Renault Clio
Renault Clio
sau similar

Benzină
Manuală

începând de la 29 €/zi

Rezervaţi mașina

Fiat Tipo
Fiat Tipo
sau similar

Benzină / Diesel
Manuală

începând de la 29 €/zi

Rezervaţi mașina

Volkswagen T-Cross
Volkswagen T-Cross
sau similar

Benzină
Automată

începând de la 46 €/zi

Rezervaţi mașina

Suzuki Vitara
Suzuki Vitara
sau similar

Benzină
Automată

începând de la 54 €/zi

Rezervaţi mașina

Toyota Hilux
Toyota Hilux
sau similar

Diesel
Manuală

începând de la 59 €/zi

Rezervaţi mașina

Ford Kuga
Ford Kuga
sau similar

Diesel
Automată / Manuală

începând de la 59 €/zi

Rezervaţi mașina

Range Rover Evoque
Range Rover Evoque
sau similar

Diesel
Automată

începând de la 87 €/zi

Rezervaţi mașina

Detalii rezervare


Durată: 0 zile


Rezervare online

Informații autoturism

Nicio mașină selectată


Modificaţi

Tarif închiriere: 0 EUR

RCA & CASCO incluse, Rovignetă inclusă

Tarif optiuni: 0 EUR

Cost total: 0 EUR
include TVA

Confirmați rezervarea astăzi și primiți extra

5% REDUCERE

Alegeţi maşina

 

Prin plasarea unei rezervări declaraţi că aţi citit şi acceptaţi termenii şi condiţiile de închiriere.

REZERVĂRI NON-STOP

+4 0730 111 008 Rezervari online