08 Dec, 2018

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

Târgurile de Crăciun sunt o tradiție adoptată de români în ultimii 10 ani. Ca origine, sunt specifice Germaniei, unde principalele orașe-cetăți din toate landurile organizau un astfel de târg începând cu secolul al 14-lea. Succesul și popularitatea crescândă a târgurilor de Crăciun în țara noastră arată că schimburile culturale sunt cele mai bune modalități de a ne simți mai apropiați și integrați în marea familie europeană.


Decoruri de poveste, arome și gusturi pentru toate preferințele


De la București la Sibiu, de la Cluj la Timișoara, cele mai importante orașe din țara noastră se întrec în a organiza cel mai mare și cel mai frumos târg de Crăciun. Fiecare târg are specificul regiunii sale – nu doar în ce privește tradițiile, ci și atunci când e vorba de felurile de mâncare cu care sunt îmbiați vizitatorii.


Dacă doriți să faceți un tur culinar al României de sărbători, aceste târguri de Crăciun sunt locurile ideale pentru a avea parte de o imagine (și un gust) complet asupra specificului fiecărei regiuni.


Să pornim, așadar, în această excursie deosebită, la volanul mașinii de închiriat de la biroul Cronoscar pentru rent a car în București.

1. Târgul de Crăciun din București


Capitala dorește să-și păstreze titulatura de cel mai mare oraș din România și în ce privește acest eveniment. Târgul de Crăciun se desfășoară în Piața Constituției, o esplanadă întinsă, cu Palatul Parlamentului pe fundal și bulevardul cu fântâni arteziene în celălalt capăt.


De-a lungul acestui bulevard și a celor adiacente, veți găsi cu siguranță un loc de parcare pentru mașina oferită de centrul Cronoscar de închirieri auto în București. Odată ajuns în inima târgului, veți avea de ales între numeroasele căsuțe din lemn de la care puteți cumpăra dulciuri de sezon, băuturi tradiționale, cadouri unicat lucrate manual sau suveniruri.


Tot aici îl puteți vizita pe Moș Crăciun – dacă aveți răbdare să stați la coada din fața căsuței lui. Între o friptură la grătar și o felie de cozonac, veți putea participa și la câte un concert live, susținut de artiști de top sau de ansambluri folclorice.


2. Târgul de Crăciun de la Timișoara


Orașul Revoluției de la 1989 este un concurent puternic în competiția târgurilor de Crăciun. Aici târgul rămâne deschis până la începutul lui ianuarie, astfel că nostalgicii pot continua să se bucure de spiritul sărbătorilor ceva mai mult.


Dacă vă încântă ideea unei călătorii lungi, puteți ajunge la Timișoara cu mașina obținută de la biroul Cronoscar de rent a car din București. Însă pentru cei care preferă confortul și viteza, avem un centru de închirieri auto în aeroportul Timișoara.


Târgul are loc anual în Piața Victoriei. Aici veți descoperi gustul autentic de kurtos kalacs, turtă dulce, dar și de slănină bine pregătită și condimentată cu boia. Parcarea Modex din apropiere este suficient de spațioasă pentru a găsi un loc pentru mașina de închiriat de la biroul Cronoscar de rent a car în Timișoara.


3. Târgul de Crăciun de la Oradea


De la Timișoara la Oradea sunt doar 170 km, pe care îi veți parcurge rapid la bordul mașinii de închirat de la centrul Cronoscar de închirieri auto în Oradea. Târgul de Crăciun din Oradea a ajuns abia la a treia aniversare - și de aceea are nevoie de cât mai mulți vizitatori pentru a-i încuraja pe organizatori.


Pentru a ajunge la fel de cunoscut ca și celelalte, acest târg oferă o atracție specială: o roată mare din care veți putea admira de la înălțime luminițele de sărbători instalate în tot orașul. Odată reveniți la sol, nu veți rezista bucatelor delicioase, pregătite cu pricepere de gospodinele orădence.


4. Târgul de Crăciun de la Cluj


Dacă veniți direct din străinătate sau din Capitală, Cronoscar vă oferă un centru de închirieri auto în aeroport Cluj. De aici, drumul vă este deschis către târgul de Crăciun ce are loc în Piața Unirii. Dacă vreți să vă faceți poftă de mâncare, puteți începe cu câteva ture pe patinoarul amplasat în jurul statuii lui Matei Corvin.


Organizatorii târgului sunt conștienți că orașul lor – supranumit Silicon Valley al României – este un magnet pentru tineri, așa că majoritatea artiștilor care susțin concerte se regăsesc în cele mai recente topuri și preferințe muzicale. În apropierea pieței veți găsi parcări publice sau cu plată pentru mașina închiriată de la centrul Cronoscar de rent a car Cluj.


5. Târgul de Crăciun de la Sibiu


Orașul Sibiu este cel care a inaugurat tradiția târgurilor de Crăciun în țara noastră. Acest târg este considerat unul din cele mai frumoase din Europa. Se desfășoară an de an în Piața Mare și are tot ce trebuie pentru a-i bucura pe cei mari și pe cei mici: luminițe multicolore, casa lui Moș Crăciun, concerte în care răsună colinde, dulciuri, mâncare caldă și multă bucurie din partea tuturor.


Dacă ați ajuns la târg la volanul unei mașini rezervate de la centrul Cronoscar de închirieri auto Sibiu, va trebui să vă abțineți de la paharele de vin fiert sau să veniți însoțit de alt șofer care va renunța cu generozitate la această băutură de sărbători.


Vezi toate articolele

Maşini de închiriat din oferta Cronoscar

Volkswagen Up
Volkswagen Up
sau similar

Benzină
Manuală

începând de la 14.00
9.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Skoda Fabia
Skoda Fabia
sau similar

Benzină
Manuală

începând de la 23.00
19.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Peugeot 301
Peugeot 301
sau similar

Benzină
Manuală

începând de la 23.00
19.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Fiat Tipo
Fiat Tipo
sau similar

Benzină / Diesel
Manuală

începând de la 28.00
19.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Dacia Logan MCV
Dacia Logan MCV
sau similar

Benzină / Diesel
Manuală

începând de la 23.00
21.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Hyundai i30
Hyundai i30
sau similar

Diesel
Manuală

începând de la 28.00
24.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Dacia Lodgy 5 locuri
Dacia Lodgy 5 locuri
sau similar

Benzină
Manuală

începând de la 32.00
27.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Audi A6
Audi A6
sau similar

Diesel
Automată

începând de la 61.00
55.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Detalii rezervare


Durată: 0 zile


Rezervare online

Informații autoturism

Nicio mașină selectată


Modificaţi

Tarif închiriere: 0 EUR

RCA & CASCO incluse, Rovignetă inclusă

Tarif optiuni: 0 EUR

Cost total: 0 EUR
TVA inclus

Confirmați rezervarea astăzi și primiți extra

5% REDUCERE

Alegeţi maşina

 

Prin plasarea unei rezervări declaraţi că aţi citit şi acceptaţi termenii şi condiţiile de închiriere.

REZERVĂRI NON-STOP

(+40) 730.111.008 Call-Center