14 Oct, 2019

Idei pentru weekend: excursii de o zi din Brașov

Vremea frumoasă încurajează pe oricine să părăsească străzile și parcurile cunoscute și să descopere noi destinații pentru relaxare și divertisment în zilele libere. Chiar dacă Brașov este un oraș cu numeroase atracții pentru turiști și localnici, în apropierea sa puteți găsi numeroase locuri frumoase, create de om sau de natură. Echipa Cronoscar pentru închirieri auto în Brașov s-a documentat cu grijă și vă propune cele mai interesante destinații de week-end.


Împrejurimile Brașovului: locuri de poveste pe care nu trebuie să le ratați
Așezat într-unul din cele mai frumoase decoruri naturale din țară, poarta de intrare în Ardeal este un oraș care atrage numeroși turiști. Colegii noștri de la biroul Cronoscar de închirieri auto în București confirmă că mulți locuitori ai Capitalei aleg Brașovul ca destinație de vacanță în toate anotimpurile.


Odată ajuns aici și având la dispoziție mașina închiriată, ar fi păcat să nu explorați alte zone care vor rămâne în amintire și în albumele foto de pe Instagram. Iată numai câteva recomandări pentru o ieșire din oraș la sfârșit de săptămână.


1. Canionul 7 Scări


Canion în România? Desigur, nu este vorba de o formațiune de proporțiile binecunoscutului Grand Canyon din Statele Unite. Însă la doar câțiva kilometri de Brașov, pe raza localității Timișu de Sus, se află un canion. Acesta este amenajat cu scări – de unde și numele acestuia – doar că în prezent sunt nouă, nu șapte, pentru siguranța turiștilor.


De la biroul de rent a car în Brașov al Cronoscar, porniți pe DN1 în sensul spre București și, odată ajunși în Timișu de Sus, virați la stânga pe drumul semnalizat. După aproximativ 1 km, veți întâlni o barieră metalică. Aici veți parca mașina și veți continua traseul pe jos. Drumul este semnalizat cu bandă galbenă și are mai multe zone de popas amenajate dacă doriți să vă odihniți.


2. Cetatea Rășnov


Cetate mândră, de poveste, ridicată pe vârful unui deal, Râșnov este un magnet pentru turiști din toată țara. În jurul cetății s-a dezvoltat o rețea de unități de cazare și locuri de agrement. Astfel, chiar dacă ați mai vizitat cetatea în trecut, aveți mereu ceva nou de descoperit.


Din Brașov, distanța până la Râșnov este de doar 19 km, pe care îi veți parcurge în mai puțin de jumătate de oră la volanul unei mașini de închiriat din Brașov.


3. Cetatea Feldioara


Ridicată de cavalerii teutoni în secolul al XIII-lea, Cetatea Feldioara a fost distrusă de tătari în anul 1241 și reconstruită de călugării cistercieni ca mănăstire. Din clădirea inițială, astăzi se mai păstrează o porțiune de zid la nord-vest. Arheologii spun că acesta era doar unul din cele două ziduri care înconjurau cetatea. În mijloc se afla „Casa Cavalerului”, o capelă și o pivniță pentru provizii.


Timp de sute de ani, Cetatea Feldioara a fost doar o ruină, însă în perioada 2013-2017 ea a fost complet restaurată și merită vizitată. Pentru a ajunge aici din Brașov, veți parcurge doar 23 km pe E80 cu mașina închiriată de la centrul Cronoscar pentru închirieri auto în Brașov.


4. Complexul Natura Parc din Chichiș


Este timpul pentru câteva ore petrecute în mijlocul naturii! La mai puțin de o oră de mers cu mașina, în comuna Chichiș, veți găsi cel mai mare complex de camping din România. Natura Parc vă oferă cazare în căsuțe pe malul lacului sau la cort, piscine în aer liber și numeroase activități sportive, de la pescuit la tenis și mountain bike.


Natura Parc este alegerea ideală pentru a petrece câteva zile de divertisment, mișcare și relaxare departe de oraș, într-un decor splendid. Complexul vă asigură transportul cu un trenuleț dedicat din Halta Chichiș, dar puteți ajunge și cu mașina oferită de centrul Cronoscar pentru rent a car în Brașov.


5. Complexul piscicol Dumbrăvița


Supranumit „Delta din Carpați”, complexul piscicol Dumbrăvița se află situat la mai puțin de 70 km de Brașov. Acest complex de lacuri, heleștee, iazuri, stufăriș și canale acoperă 420 ha și este Sit Ramsar (după numele localității din Iran unde s-a semnat convenţia asupra zonelor umede de importanţă globală). Această zonă este inclusă și în programul Sit Natura 2000, fiind în custodia Societății Ornitologice Române.


La Dumbrăvița veți putea admira și fotografia de-a lungul anului 213 de specii de păsări, dintre care 196 sunt specii protejate. Aici este singurul loc din Transilvania unde veți putea vedea cormoranul mic și alte câteva specii care au început de curând să își facă cuib aici: egreta mică, stârcul de noapte și stârcul galben.


Cu mașina oferită de biroul Cronoscar pentru închirieri auto în Brașov puteți ajunge la Complexul piscicol Dumbrăvița în aproximativ o oră, urmând traseul E68 (30,2 km) și DJ112A (38,6 km).


Echipa Cronoscar vă stă la dispoziție cu oferte competitive pentru închirieri auto pe termen scurt sau lung. Descoperiți flota și ofertele noastre speciale pe www.cronoscar.ro.

Vezi toate articolele

Maşini de închiriat din oferta Cronoscar

Volkswagen Up
Volkswagen Up
sau similar

Benzină
Manuală

începând de la 14.00
9.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Skoda Fabia
Skoda Fabia
sau similar

Benzină
Manuală

începând de la 23.00
19.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Dacia Duster
Dacia Duster
sau similar

Benzină / Diesel
Manuală

începând de la 35.00
29.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Skoda Octavia
Skoda Octavia
sau similar

Benzină
Manuală

începând de la 43.00
32.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Volkswagen Passat
Volkswagen Passat
sau similar

Diesel
Automată / Manuală

începând de la 49.00
34.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Toyota C-HR
Toyota C-HR
sau similar

Benzină
Automată

începând de la
39.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Hyundai Tucson
Hyundai Tucson
sau similar

Benzină / Diesel
Automată

începând de la 56.00
51.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Ford Kuga
Ford Kuga
sau similar

Diesel
Manuală

începând de la 76.00
51.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Detalii rezervare


Durată: 0 zile


Rezervare online

Informații autoturism

Nicio mașină selectată


Modificaţi

Tarif închiriere: 0 EUR

RCA & CASCO incluse, Rovignetă inclusă

Tarif optiuni: 0 EUR

Cost total: 0 EUR
TVA inclus

Confirmați rezervarea astăzi și primiți extra

5% REDUCERE

Alegeţi maşina

 

Prin plasarea unei rezervări declaraţi că aţi citit şi acceptaţi termenii şi condiţiile de închiriere.

REZERVĂRI NON-STOP

(+40) 730.111.008 Call-Center