30 Oct, 2019

Turul cramelor și podgoriilor din Dobrogea

Poate că toamna nu este anotimpul ideal pentru a merge la mare, însă este perfect pentru a vizita numeroasele crame și podgorii din Dobrogea. Echipa Cronoscar pentru închirieri auto în Constanța vă încurajează să descoperiți unele dintre cele mai cunoscute și apreciate vinuri din România direct în locul în care sunt produse.


Producția de vin în Dobrogea – o istorie milenară


Clima deosebită a zonei Dobrogea și caracteristicile solului sunt o combinație ideală pentru creșterea unor soiuri de struguri nobile, de la cabernet la sauvignon noir. Acest lucru nu este o descoperire recentă. Dimpotrivă, cultivarea viței de vie este una dintre cele mai vechi activități cu care s-au ocupat locuitorii acestor tărâmuri: mai întâi dacii, apoi grecii și romanii.


Iar tradiția a fost continuată de poporul român. În prezent, regiunea Dobrogea are cea mai mare proporție de culturi de viță de vie la suprafața totală față de celelalte provincii istorice din țara noastră. Aici se regăsește cea mai întinsă podgorie din România – Murfatlar – cu o suprafață totală de peste 3000 ha.


Iată, deci, care sunt recomandările noastre pentru o vacanță de toamnă de neuitat printre cramele și podgoriile din Dobrogea.


1. Podgoriile Murfatlar


Nu puteam începe cu altă podgorie, dată fiind atât notorietatea, cât și distanța scurtă față de biroul Cronoscar pentru închirieri auto în Constanța – 20 km. La Murfatlar puteți ajunge ușor și din Capitală, fie pe șoseaua E81, fie pe Autostrada Soarelui. Echipa Cronoscar pentru închirieri auto în București vă va ajuta să selectați cea mai convenabilă rută, în funcție de itinerariul pe care vi-l propuneți.


La Murfatlar puteți descoperi aproape tot ce doriți să știți despre tehnica și istoria producției vinului în această zonă. După vizita la Muzeul Viei și al Vinului, puteți face o plimbare prin podgorie sau vizita crama unde pasagerii dumneavoastră se pot bucura de o degustare de vinuri. Șoferul mașinii de închiat oferite de centrul rent a car în Constanța al Cronoscar va putea cumpăra câteva sticle de vin de la magazinul cramei, pe care le va aprecia pe îndelete seara la cină.


2. Domeniile Ostrov


Aflată la limita dintre județele Constanța și Călărași, această podgorie a fost înființată în anul 1958 și complet modernizată și retehnologizată de noii proprietari. Aici cresc struguri din soiurile albe și negre, printre care Chardonnay, Riesling italian, fetească neagră și Syrach.


Pe lângă vizita la cele două crame, Lipnița și Ostrov, aici puteți participa la ateliere de inițiere în degustarea vinurilor. De asemenea, în apropiere se află câteva situri istorice care merită vizitate, cum ar fi Cetatea Durostorum sau Cetatea bizantină Vicina. De la Domeniile Ostrov, puteți continua turul vinicol pe DN3 către următorul obiectiv la volanul mașinii oferite de centrul Cronoscar pentru mașini de închiriat Constanța.


3. Crama Viișoara


Crama Viișoara nu este printre cele mai mari din Dobrogea, dar oferă patru colecții de vinuri apreciate de cunoscători, care acoperă principalele soiuri: alb, roșu și roze. În plus, aici veți avea foarte multe de văzut și vizitat: conacul, restaurantul tip tavernă rustică, ferma, podgoria și secția de vinificare.


Echipa Cronoscar pentru închirieri auto în Constanța vă recomandă să nu ratați vizita la conac, care are și un parc frumos îngrijit, unde puteți admira cai, ponei, căprioare, porci vietnamezi și numeroase specii de păsări.


4. Domeniul Vlădoi


Aflat în apropierea podgoriei Murfatlar, Domeniul Vlădoi este o podgorie relativ tânără, înființată în anul 1990. Aici cresc peste 10 soiuri cunoscute de vinuri, printre care Fetească regală, Tămâioasă românească, Merlot și Cabernet sauvignon.


Pe lângă vizita la cramă și programul de degustare de vinuri, în apropierea Domeniului Vlădoi se află câteva obiective turistice: bisericuțele rupestre Murfatlar, lacul de cretă Murfatlar, monumentul de la Straja și conacul Mihail Kogălniceanu. La volanul mașinii oferite de biroul Cronoscar de rent a car în Constanța, veți ajunge rapid la oricare din aceste obiective.


5. Crama Histria


Dacă toate podgoriile recomandate până acum se află în sudul județului Constanța, pentru a ajunge la Crama Histria veți merge aproximativ 60 km spre nord. Numele cramei este dat de apropierea de binecunoscut sit arheologic Histria.


Aici veți putea degusta vinuri din soiuri cunoscute cum ar fi Chardonnay, Pinot Noir, Merlot sau Cabernet Sauvignon. Alături de vinuri, gazdele de la Crama Histria vă așteaptă și cu tradiționala plăcintă dobrogeană, proaspăt scoasă din cuptor.


Echipa Cronoscar pentru închirieri auto în Constanța vă încurajează să descoperiți toate locurile frumoase din Dobrogea, atât create de natură, cât și de om. Vă sprijinim cu servicii profesionale și oferte avantajoase pentru rent a car pe termen scurt. Aflați mai multe pe www.cronoscar.ro!

Vezi toate articolele

Maşini de închiriat din oferta Cronoscar

Volkswagen Up
Volkswagen Up
sau similar

Benzină
Manuală

începând de la 14.00
9.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Dacia Logan
Dacia Logan
sau similar

Benzină / Diesel
Automată / Manuală

începând de la 21.00
17.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Skoda Fabia
Skoda Fabia
sau similar

Benzină
Manuală

începând de la 23.00
19.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Hyundai i30
Hyundai i30
sau similar

Diesel
Manuală

începând de la 28.00
24.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Skoda Rapid
Skoda Rapid
sau similar

Benzină / Diesel
Automată / Manuală

începând de la 37.00
25.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Dacia Lodgy 7 locuri
Dacia Lodgy 7 locuri
sau similar

Benzină / Diesel
Manuală

începând de la 32.00
27.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Volkswagen Passat
Volkswagen Passat
sau similar

Diesel
Automată / Manuală

începând de la 49.00
34.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Hyundai ix35
Hyundai ix35
sau similar

Diesel
Automată / Manuală

începând de la 57.00
49.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Detalii rezervare


Durată: 0 zile


Rezervare online

Informații autoturism

Nicio mașină selectată


Modificaţi

Tarif închiriere: 0 EUR

RCA & CASCO incluse, Rovignetă inclusă

Tarif optiuni: 0 EUR

Cost total: 0 EUR
TVA inclus

Confirmați rezervarea astăzi și primiți extra

5% REDUCERE

Alegeţi maşina

 

Prin plasarea unei rezervări declaraţi că aţi citit şi acceptaţi termenii şi condiţiile de închiriere.

REZERVĂRI NON-STOP

(+40) 730.111.008 Call-Center