23 Apr, 2019

Un altfel de 1 mai – trasee scurte pentru o minivacanță inedită

Pentru că, anul acesta, sărbătorim Paștele chiar înainte de minivacanța de 1 mai, majoritatea dintre noi nu am planificat separat și petrecerea de Ziua Muncii. Dintr-o sărbătoare a muncii cu origini americane și o tradiţie de mai bine de un secol, 1 Mai a devenit o sărbătoare a micilor şi a petrecerilor câmpeneşti, pentru majoritatea românilor, atât în țară, cât și în străinatate.


Noi vă sugerăm câteva idei inedite de călătorii scurte, ca să puteți profita de cele mai bune alternative de vacanță pentru 1 Mai 2019, iar pentru a vă facilita călătoria, vă punem la dispoziție o flotă variată de mașini de închiriat din marile orașe.


Bucovina și mânăstirile pictate


Cheile Bicazului, Gura Humorului, Vatra Dornei sau mânăstirile pictate sunt doar căteva dintre obiectivele turistice renumite zonei Bucovinene, dintre care puteți alege mai multe trasee de 1-2 zile cu plecare din Bucuresti dis-de-dimineata.


Vă putem livra mașina de la centrul de închirieri auto București al Cronoscar la orice oră, astfel că în circa 5 ore de condus vă veți afla deja la spectaculoasele Chei ale Bicazului și Lacul Roșu! Zona Lacul Roșu nu oferă, din păcate, foarte multe opțiuni de cazare, însă merită să explorați acest peisaj unic al unui lac de baraj natural, urmând apoi traseul cu o lungime de peste 6 km prin Cheile Bicazului, peisaj caracterizat de monumentele verticale de stâncă ce îți taie respirația.


Pentru cei care vor o călătorie mai relaxantă, vă sugerăm o plimbare în Vatra Dornei, unde puteți petrece 2 zile de răsfăț pentru întreaga familie, părinții beneficiind de efectele terapeutice ale apelor minerale și termale, iar cei mici și tinerii de alpinism, river-rafting sau parapantă.


Ca alternativă, puteți închiria o mașină spațioasă din gama minivan, SUV sau berline cu portbagaj mare de la biroul de rent a car Iași și să explorați întregul traseu Iași – Suceava – Gura Humorului, unde veți găsi, pentru petrecerea unor zile de relaxare, numeroase zone de agrement cu parcuri de aventură, terenuri de sport sau bazine de înot pentru copii.


1 Mai în Delta Dunării


Ce poate fi mai inedit de Ziua Muncii decât să te simți liber, aproape de natură și departe de grijile de zi cu zi? Dacă vă aflați printre cei care doresc un sejur relaxant după un Paște bogat în calorii, Delta Dunării este unul dintre puținele locuri din Europa în care farmecul sălbatic și natural al zonei nu este distrus de exploatarea turistică.


Pentru această destinație, vă recomandăm închirierea unui SUV (în special Dacia Duster) de la centrul de închirieri auto Constanța, iar primul popas este în Crișan, unde veți găsi o opțiune atractivă de cazare la hotelurile plutitoare. Puteți găsi oferte de excursii zilnice în zonă, acestea oferind posibilitatea de a închiria bărci cu motor pentru pescuit de agrement sau plimbări, acompaniate de clasice meniuri pescărești.


Un loc mai puțin explorat, dar care cuprinde întregul spirit al zonei este un mic sat de pescari situat la 53 de kilometri de Tulcea, pe Dunărea veche, Mila 23. Este accesibil doar pe calea apei, astfel că va trebui să achitați un traseu cu feribotul pentru a explora acest paradis pentru pasionații de pescuit, iar pentru cei care doresc ceva mai multa aventură, de aici se poate porni într-o plimbare cu un caiac sau canoe pe salba de lacuri dintre Mila 23 și Crișan.


Daneș – Sighișoara – Brașov, traseul medieval ce te va fermeca


Pornind cu un autoturism de la agenția noastră de închirieri auto din Sibiu, pe direcția Brașov, aveți ocazia de a profita de peisaje transilvănene unice, pe un traseu parcă mai european din punct de vedere al drumului și autentic medieval din perspectiva turismului, care aici este mult mai bine exploatat.


Chiar dacă este o destinație turistică mai puțin cunoscută, Daneșul oferă o perspectivă unică a zonei Transilvania: este satul unde toate casele și florile atent îngrijite dintre acestea și șosea sunt perfect aliniate și într-o armonie ce denotă spiritul germanic al locuitorilor din aceste plaiuri. Deși zona nu vă dezvăluie acest lucru la prima vedere, puteți petrece cel puțin o zi de aventură aici, pe Domeniul Dracula Daneș, unde vă așteaptă peisaje transilvănene remarcabile. Vă puteți relaxa la terasele Domeniului, la piscina dar, mai ales, alegând căteva ore de echitație la mănejul din Centrul Ecvestru sau călare prin împrejurimile Daneșului.


Continuând traseul, după doar 95 de kilometri parcurși de la Sibiu, ajungem în inima Transilvaniei, la Cetatea Sighișoarei, un simbol iconic al epocii medievale, legat istoric de Vlad Tepeș. Sighisoara este printre putinele cetati medievale încă locuite, fiind înscrisă pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Recomandarea noastră este să vizitați această cetate nu doar în timpul Festivalului Medieval din vară, ci și acum, când vremea este blandă și puteți admira în liniște străzile pavate înconjurate de zidurile impunătoare, construite în secolul al XIV-lea, precum Turnurile breslelor meșteșugărești din Cetate.


După ce intrați în cetate, trebuie neapărat să urcați în Turnul cu Ceas, simbolul oraşului, care astăzi găzduieşte Muzeul de Istorie, singurul din ţară cu expoziţia de bază amenajată pe verticală. Poate veți avea norocul să fiți întâmpinați de Toboșarul Cetații, el însuși un simbol al acesteia. După un prânz cu specific ardelenesc la terasa din casa lui Vlad Dracul, veți avea energie să urcați pe cea mai lungă scară acoperită din Europa către Biserica din Deal și Scoala. Sighișoara este un loc de suflet, cu o frumusețe atent păstrată, ce vă va chema an de an înapoi în timp.


Dupa apropape două zile de magie transilvăneană, drumul vă va purta spre Brașov, unde, dacă doriți să completați experiența minivacanței de 1 mai pentru întreaga familie, puteți preda mașina închiriată la centrul Cronoscar de rent a car Brașov și să continuați drumul spre București cu trenul, ceea ce sigur îi va încanta pe cei mici. Nu însă fără a face un popas de câteva ceasuri în oraș, admirând pe drumul pietonal ce urcă spre Piața Sfatului și Biserica Neagră acordurile de chitară ale unui brașovean sau miile de porumbei ce străbat nestingheriți zona.


Oricare ar fi destinația dorită pentru 1 mai, noi vă recomandăm să rezervați din timp mașina dorită de la Cronoscar. Pentru mai multe informații despre termenii si condițiile de închiriere auto, vă așteptăm pe pagina noastră www.cronoscar.ro.

Vezi toate articolele

Maşini de închiriat din oferta Cronoscar

Volkswagen Up
Volkswagen Up
sau similar

Benzină
Manuală

începând de la 14.00
9.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Dacia Logan
Dacia Logan
sau similar

Benzină / Diesel
Automată / Manuală

începând de la 21.00
17.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Hyundai i20
Hyundai i20
sau similar

Benzină / Diesel
Manuală

începând de la 23.00
18.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Dacia Dokker
Dacia Dokker
sau similar

Diesel
Manuală

începând de la 23.00
19.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Fiat Tipo
Fiat Tipo
sau similar

Benzină / Diesel
Manuală

începând de la 28.00
19.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Volkswagen Passat
Volkswagen Passat
sau similar

Diesel
Automată / Manuală

începând de la 49.00
34.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Hyundai ix35
Hyundai ix35
sau similar

Diesel
Automată / Manuală

începând de la 57.00
49.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Renault Trafic
Renault Trafic
sau similar

Diesel
Manuală

începând de la 72.00
59.00 €/zi

Rezervaţi mașina

Detalii rezervare


Durată: 0 zile


Rezervare online

Informații autoturism

Nicio mașină selectată


Modificaţi

Tarif închiriere: 0 EUR

RCA & CASCO incluse, Rovignetă inclusă

Tarif optiuni: 0 EUR

Cost total: 0 EUR
TVA inclus

Confirmați rezervarea astăzi și primiți extra

5% REDUCERE

Alegeţi maşina

 

Prin plasarea unei rezervări declaraţi că aţi citit şi acceptaţi termenii şi condiţiile de închiriere.

REZERVĂRI NON-STOP

(+40) 730.111.008 Call-Center